Futurolog Alvin Toffler, ‘’Zenginliğin Devrimi’’ isimli kitabında özetle:’Zenginliği yolu, eskiden toprak sahipliğinden ve üretimden geçerken bugün çok ucuza üreten Uzak doğu ülkeleri ve otomasyonun artması sonucunda bilgiye sahip olmak ve farklı olmaktan geçmekte’ der.
Gerçekten de bugün 25 milyar dolar eden Facebook’a ya da daha sadece 12 yıl önce hayatımızda olmayan Google’ın dünyanın en büyük şirketlerinden biri olduğuna bakarsak çok da haklı…
Bu dönemin en önemli özelliği, üretimin başta Çin olmak dünyanın ucuz işçilikle çalışan diğer ülkelerine kayması ve üretimin kolaylaşması, Kaliteli üretim sorun olmaktan çıktı. Önemli olan ‘neyi üreteceğin ve pazarının olup olmadığı’’ sorusu oldu. Giyim eşyaları, otomobil, beyaz eşya, gıda her şey ucuzladı. Zira artık üretmek çok kolay. Bu nedenle de bolluk çağı yaşıyoruz. Ama aynı zamanda da çok şiddetli bir rekabet çağı bu. Zira, bu kadar çok ürünün olduğu ve tüketicinin kral olduğu dünyada diğerlerinin arasından sıyrılarak ürünü satmak da kar etmek de artık çok zor. İşte bütün bu nedenlerle kurumlarda da yaratıcılık, yeni fikirler, inovasyon konusu eskiden hiç olmadığı kadar gündemde. Artık iş yapma şekillerine farklı gözlerle bakmak. Yepyeni ürünler ve iş modelleri geliştirmek bir lüks değil bir ihtiyaç.
Yeni Bakış Açıları aynı zamanda, kendimize ve kariyerimize bakışımız açısından da gerekli. Kişi olarak da farklı olmak ve geleceğe hazır olmak çok önem kazandı. Zira iş tanımları da sürekli değişiyor ve geçmişin en gözde meslekleri ya dünyanın öbür ucundaki işçiler tarafından yapılıyor ya da otomasyon nedeniyle makine ya da bilgisayarlara devrediliyor. Yaratıcı olmak, inovatif fikirler geliştirmek artık hiç olmadığı kadar önemli.
Sözün özü: Yeni çağda başarının yolu, kendimiz ve şirketimiz açısından fark yaratmaktan geçiyor!
EĞİTİMİN AMACI
Eğitimde katılımcıların sınırların dışına çıkarak, farklı düşünmeyi öğrenmeleri, insan beyni ve yaratıcı düşünme sistemi hakkında bilgi sahibi olmaları ve yaratıcı düşünme tekniklerini öğrenmeleri amaçlanmaktadır ..
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
- Yaratıcılığın Doğası Ve Psikolojik Boyutları
- Yaratıcılık Süreci
- Kişiyi Yaratıcı Yapan Unsurlar
- Merak Risk Alma, Paradigma Bağımsızlığı, Sürekli Deneyim, Israrcılık
- Yaratıcılık Ve Spontanlık
- Beyin Fırtınası Tekniği
- Akıl Unutsa Da Beden Hatırlar
- Yaratıcılık Ve Zeka
- Algılama Ve Yaratıcı Düşünme
- Yaratıcı Düşünme Engelleri Ve Bu Engelleri Aşma Yöntemleri
- Bireyler ve Gruplar için Yaratıcı Düşünme Teknikleri
KİMLER BAŞVURABİLİR ?
Tüm Calışanlar
EĞİTİMİN SÜRESİ
2 Gün